Thursday, October 6, 2016

IvanS

Iskoristite limun najbolje što možete

Mnogo je razloga zbog kojih bi pri ruci uvijek trebali imati limune, a činjenica da su fini dodatak gotovo svakom jelu samo je jedan od njih…

Ono što možda nije prva stvar na koju pomislimo kada govorimo o limunima je činjenica da su oni jedan od najpraktičnijih i najraznovrsnijih kuhinjskih alata.
Primjerice, 4 trika koje možete “naučiti” u nastavku mogu vam olakšati život i napokon vas osloboditi od raznih kemikalija za čišćenje.
Napravite kockice leda od limuna - Jednostavno napravite kockice leda s kriškama limuna koristeći svoj kalup za muffine. Ubacite kriške limuna, zatim dodajte vodu i ubacite kalup u zamrzivač.
Sa limunom očistite hladnjak - Riješite se neugodnog mirisa iz hladnjaka za samo nekoliko sati s ovim jednostavnim trikom. Natopite spužvicu za čišćenje limunovim sokom i jednostavno ju ubacite u hladnjak.
Produljite “rok trajanja” poljoprivrednim proizvodima - Vaše zalihe voća i povrća često su više nego što možete pojesti? Iscijedite malo limunovog soka na jabuke, krumpire, kruške ili cvjetaču kako bi dulje ostali svježi.
Očistite mikrovalnu pećnicu pomoću limuna - Vrijeme je za čišćenje mikrovalne pećnice? Pomiješajte 1,5 šalicu vode s 3 žlice limunovog soka, stavite otopinu u mikrovalnu pećnicu i upalite ju na 5 minuta. Nakon toga jednostavno obrišite svu prljavštinu.